Hoe duurzaam zijn de kaarten?

Kjoetcards staat bekend om de duurzaamheid van alle wenskaarten en stationery. Maar wat is duurzaamheid precies en wat is het verschil tussen 'gewone' kaarten en de kaarten van kjoetcards? 

Kaarten

Het papier wordt geproduceerd op een manier die niet schadelijk is voor het milieu. Deze papiersoort heeft de verschillende keurmerken: Paper for Paper, EU Ecolabel, Der Blaue Engel en het FSC keurmerk. Dit papier is helderwit, doordat papier met weinig inkt erop gerecycled is. Je ziet uiteraard wel nog lichte kleurverschillen (stipjes) verwerkt in het papier. 

Ook staat er sinds kort een nieuwe papiersoort online die gemaakt is van landbouwafval! Deze heeft een prachtige beige uitstraling en het papiermerk Paperwise heeft ook veel verschillende certificaten en keurmerken.

Productie van de kaarten

Alle kaarten worden sinds kort geproduceerd bij één van de duurzaamste drukkers in Europa. In 2016 en 2020 was deze drukker namelijk de winnaar van de Sonora Green Leaf Award. Het is ontzettend tof om samen te werken met dit bedrijf, omdat ze echt een hart hebben voor duurzaamheid.

Verpakkingsmateriaal

Ook is er goed nagedacht over het gebruik van verpakkingsmateriaal voor de kjoet bestellingen. Alles wordt namelijk ingepakt in zuurvrij vloeipapier. Dit papier gaat langer mee en verkleurd niet. De inkt op dit vloeipapier is gemaakt op basis van soja en heeft een FSC keurmerk.

De enveloppen zijn geproduceerd uit 425 grams bruin gerecycled karton en zijn 100% recyclebaar. De kaarten die je extra krijgt bij je bestelling met een leuke kortingscode zijn ook gemaakt van gerecycled papier, net als de stickers.

Echt duurzaam

Ik vind het als eigenaar van kjoetcards uiteraard ontzettend belangrijk dat er niet zomaar een ‘duurzaamheidslabel' op mijn bedrijf zit. Iedereen interpreteert de term 'duurzaamheid' of 'ecologisch' natuurlijk anders. Daarom informeer ik je ook graag over de werkelijke duurzaamheid van dit bedrijf ♡

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.